subota, 9. srpnja 2016.

PRESTANITE NA VRIJEME: Jedući samo 2 komada OVOGA povećavate rizik od RAKA GUŠTERAČE!




Istraživači u Stockholmu, Švedska, objavili su istraživanje koje je pokazalo da ljudi koji jedu 2 kriške slanine ili kobasice dnevno imaju 19% veće šanse za razvoj raka gušterače od onih koji to ne čine.
Kako ne postoje rani testovi, rak gušterače ubije više od bilo kojeg drugog raka. Nažalost, 74% pacijenata oboljelih od raka gušterače će umrijeti u prvoj godini od dijagnoze, a samo 7% njih će živjeti više od 5 godina.

Istraživači su otkrili snažnu povezanost između unosa obrađenog mesa i kardiovaskularnih bolesti i raka. Dakle, oni su zaključili da je prerađeno meso povezano sa stopom smrtnosti i da je 3,3% smrti moglo biti spriječeno ako bi se manje od 20 gr. prerađenog mesa jelo svaki dan.
Ključni čimbenik u tim istraživanjima su nitrati, tvar koja se dodaje kao konzervans i daje prerađevini crvenu boju. Razne studije su dugo vezale nitrate sa rakom, tako da je sigurno da slanina ili druge mesne prerađevine uzrokuju rak gušterače i druge vrste raka.


Smanjenje rizika od ove vrste raka će biti jednostavnije ako obratimo pozornost na hranu koju jedemo. Uživanje u omiljenim mesnim prerađevinama poput slanine samo u umjerenim količinama može biti važan dio života zdravog načina života!

Podijelite ovo sa svojim prijateljima i obitelji jer tako možda pomognete nekome.

Nema komentara:

Objavi komentar