nedjelja, 12. veljače 2017.

ODLIČNI PRIRODNI LIJEKOVI koji pomažu kod bržeg rasta kose i njenog zdravijeg izgleda



Iako postoje stotine sintetičkih tonika i formula za rast kose dostupnih na tržištu i drogerijama, prirodni lijekovi su najbolji. Ovi sintetički proizvodi, mogu garantirati rast kose za određeni vremenski period, ali upotreba ovih proizvoda nije preporučljiva na duge staze.

Pa, koji su to prirodni lijekovi? Hajde da pogledamo:

Maslinovo ulje i maska od jaja

Ova proteinom bogata kosa maska ​​je vrlo efikasna za brži rast kose. Samo umutiti 2 jaja u zdjelu, dodajte 2 žlice maslinovog ulja i 3 kašike vode i to dobro kombinirati. Uzmite velike količine ovog pripravka i masirajte cijelom dužinom kose uz vlasište i isperite ga nakon 1 sat.

Ulje od ruzmarina

Ruzmarinovo ulje je efikasan tonik za rast kose jer ubrzava rast ćelija i poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu koje je od vitalnog značaja za rast kose.Pomiješajte 3 žlice sušenog i lomljenog lišća od ruzmarina u 300 ml tople vode. Počnite masirati vrhove kose sa ovom vodom sve do vlasišta i isperite ga nakon nekoliko minuta.

Maska ​​za kosu od banane

Uvijek smo slušali da je ulje najbolji prijatelj dlake. Ulje ne samo da njeguje kosu, štiti je od lomljenja i isušivanja.

Ulje za kosu pomaže da se održi snaga kose, smanji gubitak kose i stimulira rast kose. Ulja prodiru duboko u vlasište i pomažu u jačanju korijena kose.



zivjetizdravo.com


Nema komentara:

Objavi komentar