subota, 17. prosinca 2016.
Kad vidite zašto ona peče ljuske od jajeta i šta radi sa njima, NIKAD VIŠE ih nećete bacati u smeće
Prvo što treba uraditi kada skuhamo jaje jeste da oljuštimo ljusku i bacimo je. POGREŠNO!
Čak 90% ljuske čini kalcijum! Tako je, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre…
Kada govorimo o činjenicama, veliki broj naučnika ukazuje na izuzetnu hranjivost ljuske jajeta za naš organizam, piše “Likemag“…
81579-large-349478-622x414
Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala.
81579-large-349479-622x416
Da biste iskoristili sve benefite ove materije, prokuhajte ljuske jajeta u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije.
81579-large-349480-622x622
81579-large-349481-622x622
Poneki će je, nakon toga, staviti i u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan.
81579-large-349482-622x467
Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah.
81579-large-349483-622x412
Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svježinu.
81579-large-349484-622x489
Kadgod pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.
haber.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar