ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Med, soda bikarbona, čaj – Saznajte kako sebi pomoći s pomoću ovih sastojaka!



Soda bikarbona (natrij hidrogenkarbonat, natrij bikarbonat, NaHCO3) vjerovatno je jedina bezopasna neorganska tvar koja dokazano ima višestruko korisno djelovanje kao lijek, kozmetičko sredstvo, sredstvo za čišćenje, humanu higijenu i njegu, adsorbent mirisa i drugo. Također, soda bikarbona jedan je od prehrambenih aditiva koji je kodirala Evropska unija, nalazi se na popisu dozvoljenih aditiva, identifikovana kao E500, piše “Dnevno“…


Većina ljudi bave malim tegoba s vremena na vrijeme, ali ne uvijek žele ići do doktora za samo jedan manji problem. Srećom, postoji jednostavan način za liječenje neke male nevolje pomoću zajedničke predmete pronađene u vlastitom domu. Osim sode bikarbone, donosimo još neke savjete kako možete sebi brzo pomoći.

Provjerite ove ”uradi sam” lijekove i brzo se oporavite od svih problema!

Crni čaj za opekotine

Za ublažavanje bolova od opekotina, na povrijeđeno mjesto stavite mokre crne vrećice za čaj i pritisnite. Antioksidansi u čaju djeluju kao neposredni melem.

Jabučni ocat za upale grla

Grlobolja će nestati u trenu ako ispirete grlo mješavinom octa od jabuke i vode svakih sat vremena.

Menta za mamurluk

Metvica se često koristi kao energetski pojačivač u aromaterapiji. Pijenjem čaj od mente – ili čak i miris neke metvice lišće – razbudit će vas.

Soda bikarbona za žgaravicu

Pomoći će smanjiti razinu kiselosti u želucu koji uzrokuje žgaravicu.

Med za posjekotine i male rane

Primjena meda u poreza mjesta može pomoći ubrzati proces ozdravljenja. Samo budite sigurni da koristite sirovi med, jer obrađeni med ne sadrži iste ljekovitosti.

Soda bikarbona za pčelinje ubode

Pomiješanu sodu bikarbonu s vodom primijenite na pčelinji ubod, to će pomoći neutralizovati kiselost otrova.


haber.ba


Nema komentara:

Objavi komentar