četvrtak, 17. studenoga 2016.
Saznajte zašto MORATE zamrzavati limun!
Nova studija je pokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, zaustavljaju razvoj stanica raka dojke. Da li ste znali da limun trebate cijeli iskoristiti? Ništa s njega ne smijete baciti! I to ne samo zbog zdravstvenih razloga, nego i zbog nevjerovatnog okusa! Ne šalimo se!
Jednostavno je, uzmite organski limun, dobro ga operite i stavite u zamrzivač. Nakon što ste limun dobro zamrznuli, potrebno ga je naribati. Zatim ga posuti na salatu, sladoled, juhe, žitarice, rezance ili bilo šta drugo. Ono što ćete doživjeti je sasvim novi okus u kome će vaši jezični pupoljci uživati, piše “realfarmacy.com”.
Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna. Ovo ujedno i pomaže pri oslobođanju tijela od toksina. Limun ima antimikrobni efekat protiv bakterijskih infekcija i gljivica. Efikasan je protiv internih parazita i crva, reguliše krvni tlak; djeluje kao antidepresiv, te je odličan u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja, prenosi “Dnevno“…
haber.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar