nedjelja, 11. prosinca 2016.

Kako ukloniti neugodan zadah



Pogrešan je način razmišljanja da do određenog stanja dolazi samo ujutro, ili nakon poveće konzumacije češnjaka ili naravno luka. Problem je u tome što brojne osobe zbog straha od zubara sve manje odlaze na pregled, a upravo to dovodi do bolesti zuba, što opet na kraju rezultira neugodnim zadahom, piše “Savjetnica.

Pokazalo se da neugodan miris može nastati i zbog bakterija koje su se nataložile na jeziku uglavnom od hrane koju ste konzumirali. Među glavnim uzrocima osim spomenutih navode se bolesti kao što je dijabetes, zatajenje bubrega i pušenje.

Brojni stručnjaci uspjeli su se složiti kako postoje načini da se izbjegne neugodna situacija. Naime osim što je zdrava i neophodna za svakodnevni život, uvećana kozumacija vode može isto tako smanjiti zadah praznog želudca.

Žvakaću gumu ne treba posebno isticati. Poznato je kako upravo žvakaće gume pomažu kada želimo neutralizirati određenu vrstu mirisa. Pokazalo se kako jedna žavakaća guma s okusom cimeta može smanjiti bakterije koje uzrokuju zadah u stražnjem dijelu usta.

Od namirnica koje se inače preporučuju za zdrav i kvalitetan život je zasigurno jogurt. Pokazalo se kako jogurt svojim ključnim sastojcima smanjuje gingivitis i zubni kamenac koji su uglavnom popratna pojava lošeg zadaha.

Što se tiče namirnica postoje one koje se preporučju kako bi se izbjegla halitoza. Kod doručka se uglavnom preporuča konzumacija pahuljica s lanenim sjemenkama, kivi te naravno šalica nemasnog mlijeka.

Od napitaka tu je neizostavni zeleni čaj, a od voća nikako ne smijemo izostaviti jabuke koje se najviše preporučju kao obrok za zadnji dio dana. Pokušajte za večeru pojesti jednu jabuku ili probiotički jogurt.


haber.ba


Nema komentara:

Objavi komentar