srijeda, 14. prosinca 2016.

Ovih ŠEST mitova o hrani nemaju nikakve veza sa stvarnim stanjem



Mit 1: Ako jedete koštice od lubenice, ista će vam narasti u želucu

Istina: koštice su zapravo jako dobre za vas i svakako bi ih trebali pojesti jer su sjajan izvor cinka, kalija i magnezija. Također, sjajne su kao sastojak u salati.

Mit 2: Celer sagorijeva kalorije

Istina: nažalost, to nije točno, ali kako sadrži vrlo malo kalorija možete ga jesti do mile volje.

Mit 3. Mrkve kuhanje gube svoju hranidbenu vrijednost

Istina: mrkva je zapravo mnogo zdravija kada je kuhana jer se kuhanjem zapravo očuvaju svi važni elementi poput anti oksidansa i vitamina A.

Mit 4: Od čokolada se dobiju akne

Istina: ne da nećete od nje dobiti akne, već ćete smanjiti rizik od srčanog udara i produljiti si život.

Mit 5: Pravilo do 5 sekundi

Istina: to, nažalost, nije istina jer je naučno dokazano da hrana koja padne na pod može postati zaražena salmonelom u svega nekoliko sekundi.

Mit 6: Sokovi su sjajni za “čišćenje” organizma

Istina: vaše tijelo se konstantno samo “čisti” , a tome može dodatno pripomoći dobra, stara i uravnotežena prehrana, a ne višednevna “tekuća” dijeta, piše “Net“.


haber.ba


Nema komentara:

Objavi komentar