nedjelja, 11. prosinca 2016.

Tekući terminator: Recept koji eliminira gripu i prehladu



Kako bi brzo i na prirodan način podigli imunitet i tijelo učinili otpornim na viruse i bakterije donosimo vam recept za temeljac juhe koja zimske bolesti baca na koljena

Juha od češnjaka, đumbira, crnog papra, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka energizira i jača cijeli organizam, podiže imunitet, hrani svaku stanicu našeg tijela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u zraku, piše “Dnevnik.hr“.

Potrebni sastojci:
3 litre vode
2-3 češnja češnjaka
1-2 žlice đumbira (svježeg, sitno nasjeckanog ili naribanog)
1 žlica crnog papra
2 mrkve (neoguljene i prerezane na pola)
1 šalica lišća celera
1/4 crvenog luka
1 velika grančica ružmarina
1 žlica timijana
1 žlica kadulje
Sok pola limuna

Način pripreme:
Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuha dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Neka se krčka poklopljeno oko sat vremena.

Procijedite tekućinu u drugi lonac. Zgnječite biljke i pritisnite i njih kroz cjedilo. Sada imate temeljac koji prevenira, ublažava i liječi prehladu, virozu i gripu. S njim možete praviti sve vaše druge omiljene povrtne juhe.

Pripazite da prilikom kuhanja s ovim temeljcem kuhate juhu, posuda bude dobro poklopljena, kako ljekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što juhu skuhate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjur sok od pola limuna.

Recept za ovaj podizač energije i prirodni lijek protiv virusa preuzeli smo sa stranice ayurvedske terapeutkinje Tanje Kraljić Strgačić.


haber.ba


Nema komentara:

Objavi komentar